Ceai de Pelin – Principalele Beneficii, Indicatii si Spalaturi

ceai de pelin

Un ceai foarte indragit de o multime de oameni, datorita efectelor sale benefice asupra organismului este ceaiul de pelin. Acest ceai de pelin era folosit in trecut pentru a elimina limbrici, tenii, dar si alte tipuri de paraziti din organism. El era administrat atat oamenilor, cat si animalelor, in special datorita proprietatilor sale care ajuta digestia, dar si a celor antiinflamatoare pe care le poseda.

Ceaiul de pelin, pe langa faptul ca are un impact pozitiv in ceea ce priveste eliminarea parazitilor, este benefic si datorita puterii mari pe care o are asupra sentimentelor, el fiind si o optiune buna pentru persoanele care se confrunta cu depresia, acest ceai fiind benefic in alungarea gandurilor negative.

Ceaiul si tinctura de pelin se adreseaza astfel persoanelor care se confrunta cu pierderea apetitului, celor care au probleme cu ficatul sau vezica biliara, dar si persoanelor care se confrunta cu un simptom dispeptic.

pelin tratamente beneficii
Planta Pelin Verde

Tratamentele cu pelin

Pelinul este recunoscut pentru numeroasele sale efecte benefice asupra sanatatii, acesta avand un numar mare de proprietati, cele mai importante fiind cele anti-microbiene, antihelmintice, aromatice, tonice, dar si atiseptice, precum si cele febrifuge. Tinctura de pelin este recomandata persoanelor care se confrunta cu balonarea, dar si cu tulburarile dese ale vezicii biliare sau cu meteorismul.

Pelinul are uz intern in insuficienta gastrica, dar si in gastrita sau in durerile de stomac. El poate fi folosit si atunci cand va confruntati cu infectiile cu paraziti, precum si cu menstruatia neregulata.

Tinctura de pelin poate fi aplicata si extern pe ranile care se vindeca greu, precum si pe petele pe piele, muscaturile de insecte sau pe diversele ulcere.

Exista si tratament cu pelin pentru femei, mai exact spalaturile vaginale cu pelin. Pentru a combate gustul amar al ceaiului de pelin, este recomandat sa se adauge mici cantitati de miere in acest ceai.

Modalitatea de preparare a ceaiului de pelin este foarte simpla, astfel se adauga o lingurita de pelin uscat, la o ceasca de apa fierbinte, lasandu-se la infuzat pentru 10-15 minute. Se recomanda consumul acestui ceai cu 10-15 minute inainte de masa.

Principalele beneficii ale ceaiului de pelin

Pelinul este ideal pentru a trata anxietatea si depresia, el avand o multime de calitati puternice, fiind astfel indicat persoanelor care se confrunta cu stresul cronic. Consumand ceai de pelin, va veti imbunatati calitatea vietii si nu veti mai avea de-a face cu starile de anxietate.

Pierderea in greutate este un alt beneficiu pe care ar trebui sa-l aveti in vedere atunci cand consumati acest ceai pentru ca metabolismul vostru se va imbunatati si veti creste arderea pasiva a grasimilor.

beneficii ceai pelin
Cana Ceai de Pelin

Organismul vostru va reusi sa opereze la un nivel mai ridicat de energie si eficienta, de aceea ceaiul de pelin ar trebui avut in vedere atunci cand va doriti sa scapati de kilogramele in plus.

Cea mai cunoscuta intrebuintare a ceaiului de pelin este in cazul in care va confruntati cu indigestia. Acest ceai are un rol important in rezolvarea problemelor la stomac, dar si in ameliorarea indigestiei. El poate stimula pofta de mancare, reducand in acelasi timp balonarea si crampele.

Constipatia este contracarata, dar si diareea, daca veti consuma acest ceai. Ceaiul de pelin are in componenta sa niste produsi activi care pot stimula productia de bila, iar digestia va fi accelerata.

Proprietatile diuretice ale ceaiului de pelin sunt si ele cunoscute, acest lucru insemnand ca acest ceai stimuleaza urinarea, el fiind o solutie pentru voi, astfel incat sa eliminati mai usor toxinele din organism.

Ceaiul mai este utilizat si in curatarea rinichilor, precum si a vezicii urinare, de aceea sansele de a face o infectie, precum si imbunatatirea functiei de urinare va fi garantata in cazul in care veti opta pentru un astfel de ceai. Ceaiul mai este benefic si pentru faptul ca stimuleaza transpiratia, el ajutandu-va sa eliminati toxinele din organism prin piele.

Sistemul imunitar are si el de castigat de pe urma ceaiului de pelin, acest lucru datorandu-se concentratiei mari de vitamina C, precum si a antioxidantilor activi care fac din acest ceai o alegere foarte buna pentru stimularea sistemului imunitar. Vitamina C are un rol important in a stimula producerea de celule albe din sange. Ea actioneaza si ca un antioxidant, neutralizand radicalii liberi.

Un alt aspect important, de care ar trebui sa tineti cont atunci cand vine vorba despre acest ceai, este ca el va imbunatati vederea. Acest lucru se datoreaza cantitatii mari de vitamina A care sa gaseste in ceaiul de pelin.

Vitamina A va actiona astfel ca un antioxidant pentru sanatatea vederii. Vitamina A, derivata din beta-caroten este importanta pentru ca previne degenerarea musculara, ea incetinind si dezvoltarea cataractei.

Multe convingeri traditionale spun ca ceaiul de pelin este un mineralizator excelent pentru oase, el ajutand la o crestere a densitatii minerale osoase, precum si la o prevenire a tulburarilor osoase legate de varsta, cum ar fi osteoporoza. Nivelurile ridicate de potasiu, fier si calciu din acest ceai sunt benefice pentru o mai buna functionare a organismului, de aceea este important sa asigurati organismului vostru aceste minerale.

Se mai spune despre ceaiul de pelin ca are niste proproietati „psihice”, acesta fiind folosit de mult timp pentru a stimula vise vii. El este capabil sa va ajute sa va amintiti visele, dar si sa experimentati acele vise lucide.

Comtraindicatii

Specialistii spun ca ceaiul din frunze de pelin nu ar trebui consumat pentru mai mult de patru sapatamni, consumul excesiv ducand la insomnie, dar si stari de voma sau ameteala. El poate duce si la tremurat sau convulsii. Consumat in cantitati mari, acesta poate dauna organismului, deci nu se recomanda consumul acestuia in cazul persoanelor insarcinate. Aceste persoane nu ar trebui sa consume acest ceai pentru ca el produce contractii.

Ceai de pelin in alaptare contraindicat

Nici in cazul femeilor care alapteaza, acest ceai nu este indicat. Datorita toxicitatii sale relative, multi doctori nu il recomanda pentru uz intern, chiar daca acest ceai se prepara usor si are multe beneficii. Va trebui astfel sa va intrebati medicul inainte de a va trata folosind acest ceai. Pe piata, pelinul este prezent in diverse forme, in special capsule.

Articolul precedentSocata Reteta Traditionala a Bunicii – Cum se Face Socata?
Articolul următorCati Dinti Are un Om? Dantura Umana Prezentata
Echipa Editoriala UnCorpSanatos.ro, formata din: nutritionisti, antrenori personali si jurnalisti de profesie, isi propune sa ajunga la cat mai multi romani cu informatii de calitate din variate domenii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here