Ceai de Soc – Beneficii Nestiute, Bun pentru Slabit

ceai de soc

Ceaiul de soc are o multime de beneficii asupra sanatatii. De aceea el este alegerea cea mai buna pentru orice persoana care doreste sa se bucure de proprietatile terapeutice pe care le ofera aceasta planta. Citeste pana la capat si descopera si contraindicatiile.

flori de soc
Flori de Soc

Despre flori de soc

Socul este o planta cu o multime de efecte terapeutice puternice, acesta fiind esential pentru prevenirea unui numar urias de afectiuni.

Atat florile, cat si fructele de soc sunt folosite pentru problemele reumatice, herpex simplex, inflamatiile cailor respiratorii, dar si in calmarea iritatiilor, precum si in reducerea inflamatiilor.

Ceaiul din flori soc are un important efect diuretic, acesta fiind foarte eficient in detoxificareea organismului. Un astfel de ceai are un rol esential in pierderea in greutate. Frunzele de soc mai sunt apreciate si datorita faptului ca au o multime de proprietati insecticide.

Principalele proprietati ale ceaiului de soc

Florile de soc au un efect diuretic laxativ, acestea fiind antiinflamatoare. Proprietatile antivirale, precum si antiseptice ale socului sunt recunoscute, fructele avand si ele niste proprietati foarte importante antioxidante. Florile, cat si frunzele de soc sunt bogate in izocuercitin, rutin si hiperozid.

Florile sunt bogate in pectine, vitamina C, dar si saruri minerale, acestea avand si o cantitate mare de vitamina C. Fructele contin antociani si taninuri. Florile si fructele de soc pot fi recomandate pentru uz intern. Cu toate acestea, este bine de stiut ca frunzele si ramurile socului sunt nerecomandate pentru consum.

Beneficii Ceai de Soc

Cel mai adesea, socul este consumat sub forma de ceai, beneficiile interne ale socului fiind foarte apreciate. Acesta este motivul pentru care multe persoane aleg sa consume socul sub forma de infuzie. In mod traditional, florile de soc sunt cele mai des folosite pentru a trata raceala si gripa.

ceai de soc beneficii
Ceai din Flori de Soc Beneficii

De asemenea, ele mai sunt folosite si in tratarea sinuzitei si a starilor febrile. In cazul in care aveti probleme cu caile respiratorii, florile de soc, pot fi din nou, o solutie excelenta pentru voi.

Fructele sunt recunoscute pentru efectul lor analgezic, ele avand si proprietati laxative, fiind astfel eficiente in constipatie. Fructele mai sunt folosite si in afectiunile reumatice, dar si in artrita.

In cazul bolilor degenerative, atat florile, cat si fructele de soc sunt alegerea cea mai buna pentru a le trata. Se vor mentine sub control tumorile benigne, ele fiind asadar eficiente in prevenirea cancerului.

Acestea mai sunt eficiente si in activarea sistemului imunitar. Un ceai de flori de soc este ideal si pentru faptul ca va distruge eficient viermii intestinali.

In cazul in care aveti de-a face cu obezitatea, socul este un remediu natural in lupta cu aceasta problema, datorita proprietatilor sale laxative, dar si a celor diuretice.

El ajuta la detoxifierea organismului, precum si la eliminarea excesului de apa din organism. Ceaiul de soc creste secretia glandelor mamare, iar daca va fi utilizat corespunzator, va reusi chiar si sa trateze infectiile urechii, precum si sa stimuleze circulatia.

Cum te ajuta socul in slabit?

Ceaiul de soc este folosit de mult timp datorita proprietatilor sale antilipidermice, acesta avand un rol important in sporirea arderilor, precum si in mobilizarea grasimilor.

Tesutul adipos din corp este astfel redus daca veti consuma ceai de soc. Ceaiul, precum si tinctura de soc sunt indicate pentru aproape toate dietele. Compresele de soc sunt o alegere foarte buna pentru a elimina celulita.

Daca va doriti sa folositi socul pentru uz extern, atunci este bine de stiut ca scoarta si frunzele de soc sunt folosite des pentru a trata degeraturile, precum si arsurile minore.

Florile de soc pot fi folosite pentru ochii inflamati, precum si pentru pielea iritata si cea inflamata. Se mai pot folosi florile de soc pentru furuncule, eczeeme, leziuni sau ulceratii la nivelul cavitatii bucale.

Cum se prepara ceaiul de soc?

In mod clasic, infuizia este cea mai comuna modalitate de preparare a acestui ceai. Se adauga astfel o lingurinta de flori in 250 ml de apa fierbinte. Pastrati vasul acoperit timp de aproximativ 5 minute.

Filtrati continutul si indulciti-l cu miere. In mod regulat, se vor bea 3 cani de ceai de soc pe zi, dupa fiecare masa. In cazul in care aveti probleme cu gripa sau cu raceala, puteti bea intre 6 si 8 cani de soc pe zi.

Beti aceasta cantitate de ceai de soc doar pentru cateva zile. Decoctul de flori de soc se obtine prin fierberea a 50 g de flori in 250 ml de apa, pentru 3 minute.

Decoctul din scoarta de soc se obtine rapid, tot ce veti avea nevoie fiind doua maini de scoarta de soc si un litru de apa. Va trebui sa fierbeti scoarta pana cand cantitatea de apa se reduce la jumatate. Se filtreaza totul si se divide in trei parti. Se va bea cate o parte inainte de fiecare masa.

Fructele de soc se folosesc cel mai des sub forma de infuzie alaturi de alte fructe. Fructele se pot folosi si sub forma de suc, 20g de fructe se vor amesteca cu o lingura de miere, continutul mixandu-se. Se va lua cate o lingurita in fiecare dimineata, ca laxativ.

Contraindicatiile consumului ceaiului de soc

ceai de soc contraindicatii
Ceasca de Ceai de Soc Contraindicatii

Trebuie sa stiti ca ramurile si frunzele contin glicozide toxice, de aceea aceste remedii trebuie folosite cu o foarte mare atentie. Specialistii va vor spune care sunt cantitatile cele mai potrivite pentru voi, astfel incat sa consumati doar cat veti avea nevoie.

Un alt lucru important de stiut este sa nu consumati continuu ceai de soc. Folositi-l timp de maxim 120 zile, cu 5 zile de pauza inainte de a relua consumul.

Atunci cand apelati la remediile din plante, trebuie sa fiti constineti de faptul ca aceste remedii pot fi extrem de eficiente si puternice, de aceea e posibil sa aveti si reactii adverse daca le veti consuma.

Reactii adverse consum excesiv de ceai de soc

In cazul in care apar reactii adverse cum ar fi: intoxicatiile, arsurile stomacale, iritatiile fatului, convulsiile sau dificultatile respiratorii, atunci este indicat sa opriti folosirea remediilor din plante si sa va consultati medicul.

Tinand cont de aceste lucruri, veti vedea ca socul are o multime de efecte benefice importante pe care ar trebui sa le aveti in vedere mereu.

Articolul precedentCeai de Salvie – Zeci de Beneficii, Bun pentru Slabit, Combate Tusea
Articolul următorDieta cu Pepene Rosu / Verde – Dieta Nicoletei Luciu
Echipa Editoriala UnCorpSanatos.ro, formata din: nutritionisti, antrenori personali si jurnalisti de profesie, isi propune sa ajunga la cat mai multi romani cu informatii de calitate din variate domenii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here