Ceai pentru rinichi: Infectii urinare, Pietre si Nisip

ceai nisip si pietre la rinichi

Infectii Urinare Tratament Naturist cu Ceaiuri

Rinichii sunt o pereche de organe, esentiale aparatului excretor. Principalul rol al rinichilor este excretia, care se realizeaza prin filtrarea sangelui, eliminarea prin urina a substantelor inutile sau daunatoare, produse de organism sau din alimentatie. Rinichii regularizeaza controlul compozitiei urinei.

La om rinichii sunt asezati pe de o parte si de alta a coloanei vertebrale, sub diafragma. Acestia sunt protejati de un strat de grasime, iar forma lor este asemanatoare bobului de fasole. Simptomele asociate cu durerea de rinichi includ discomfortul si durerea localizata intre ultima coasta si fese, denumita si zona lombara.

Unele persoane pot avea si simptome precum durerea la urinare, greata, febra sau varsaturi. Sanatatea rinichilor este foarte importanta pentru faptul ca acestia ajuta la eliminarea compusilor toxici din organism, iar insuficienta renala, duce la acumularea toxinelor in sange. In acest sens, pentru a ajuta rinichii sa filtreze cat mai bine sangele, trebuie sa consumam minim 2 litri de lichide pe zi, din care ar fi indicat ca o buna parte sa fie ceaiuri.

Simptome

Durerea de spate este principalul simptom care ar trebui sa ne dea de gandit. Uneori durerea ar putea fi localizata fie in partea dreapta fie in partea stanga, mai ales in cazul persoanelor care dorm pe o singura parte. Dupa o vreme durerea va putea aparea in ambele parti.

ceai infectii urinare

Un exemplu ar fi cand va treziti in mijlocul noptii cu o astfel de durere, mergeti la toaleta, insa nu puteti urina. Simptomele pot include si stare de greata, febra, varsaturi, o culoare mai inchisa a urinei, dificultati la urinare, cantitatea de urina ar putea fi mult mai mare decat deobicei.

Cauzele durerilor renale

Printre cele mai raspandite cauze a durerilor de rinichi sunt consumul insuficient de lichide, temperaturile scazute corelate cu raceli, nisipul sau pietrele la rinichi. In cazul in care consumati zilnic suficiente lichide (apa, ceaiuri pentru rinichi, supe sau ciorbe) chiar si un organism predispus genetic la nisip si pietre la rinichi nu va avea probleme.

Deoarece eliminarea compusilor care le produc se va face treptat in decursul unei zile, fara a permite posibilitatea de a se forma calculi renali (pietre la rinichi).

Tratamente naturiste pentru rinichi

Unul dintre cele mai sanatoase tratamente naturiste pentru rinichi este consumul de lichide dar si de multe ceaiuri. Este recomandata evitarea bauturile carbogazoase: sucuri, sucuri acidulate, chiar si apa minerala in exces pentru a mentine sanatatea rinichilor.

De exemplu ceaiul din crengute de visin, codite de cirese sau ceaiul din matase de porumb si muguri de mesteacan pot fi consumate in scopul curatarii rinichilor pentru o mai buna functionare a acestora. Pentru pietrele la rinichi exista o reteta din pipote de pui.

Ceai pentru rinichi si infectii urinare

Infectiile urinare sunt declansate de actiunea unei bacterii asupra tractului urinar. Principalele simptome alea unei infectii urinare sunt usturimile sau durerile, nevoia frecventa de a urina, urina tulbure sau urat mirositoare, sensibilitate sau greutate in partea de jos a abdomenului. In cele mai multe cazuri, infectiile urinare se pot trata cu antibiotic, insa exista si anumite ceaiuri care previn, sau indeparteaza astfel de infectii.

1. Ceai de urzica pentru infectii urinare

ceai de urzica vracCeaiul de urzici poate fi consumat cu incredere deoarece este foarte bun in eliminarea bacteriilor. In fiecare dimineata, pe stomacul gol se consuma ceai de urzici, iar pe parcursul zilei 2-3 cani. Urzica are un efect tonic si astringent si combate eficient bacteriile daunatoare.

Emag.ro: Vezi oferta de Ceai de Urzica Vrac (CLICK AICI)

Citeste mai mult despre: Ceaiul de urzica verde

2. Ceai de papadie

ceai de papadiePapadia este o planta salbatica, recunoscuta pentru proprietatile ei de detoxifiere. Principiile amare ale plantei cresc diureza, maresc secretia glandulara si normalizeaza circulatia sangelui. Infuzia de ceai de papadie este recomandata in special in cazul in care toxinele din organism s-au concentrate si s-au cristalizat sub forma de pietre la nivelul rinichilor.

Emag.ro: Vezi Pretul Ceaiului de Papadie (CLICK AICI)

Citeste mai mult despre: Beneficii Ceai de papadie

Ceai pentru rinichi si prostata

ceai pentru rinichi

3. Ceai strugurele ursului ajuta rinichii

Strugurele ursului este o planta ce este folosita ca medicament de sute de ani. Ceaiul procurat din aceasta planta este folosit deobicei pentru a trata infectiile urinare, sau pietrele la rinichi. Acest ceai trebuie insa evitat de femeile insarcinate, sau de oamenii care sufera de anumite boli la rinichi.

Descopera toate ceaiurile pe Emag.ro(CLICK AICI)

4. Ceai de Solidago, floarea boiereasca, splinuta sau varga de aur

Splinuta (Solidago virga-aurea) mai este cunoscuta in folclorul popular si ca floarea boiereasca sau varga de aur. Aceasta planta este cunoscuta datorita faptului ca face minuni pentru bolnavii de rinichi. Frunzele si florile dezhidratate ale acestei plante au proprietati racoritoare. Aceasta proprietate se dovedeste extrem de utila in tratarea dinsfunctiilor rinichilor sau a vezicii urinare. Inclusiv bolile grele de rinichi se pot vindeca cu ceai de Solidago.

Cumpara ceaiuri de pe Emag.ro(CLICK AICI)

5. Ceai din radacina de hortensie

Hortensia creste pana la 9 metri si se gaseste in paduri in sud-estul sau centrul Americii de Nord. Ceaiul din radacina de hortensie este folosit pentru mici dureri ocazionale de rinichi. Radacina de hortensie stimuleaza rinichii, actioneaza ca un bun diuretic, fiind extem de eficienta pentru infectii urinare bolile de rinichi sau prostate.

Descopera diverse ceaiuri pe Emag.ro(CLICK AICI)

Ceai pentru vezica si rinichi

Vezica urinara si rinichii formeaza impreuna aparatul urinar. Cei doi rinichi reprezinta partea superioara a acestui aparat. Acestia au rolul de a filtra atat rezidurile cat si apa in exces din sange, iar vezica urinara, reprezentand partea inferioara, are rolul de a strange urina, iar atunci cand este plina, o evacueaza spre uretra.

In perioadele in care mancati nesanatos, beti sucuri sau bauturi alcoolice este recomandata sa beti apa si ceaiuri pentru a va ajuta organismul sa se refaca cat mai repede.

6. Ceai coada calului pentru vezica

ceai de coada caluluiCoada calului este o planta raspandita pretutindeni in Europa si in Statele Unite. Planta este bogata in minerale, cea mai importanta fiind siliciul. Ceaiul de coada calului se obtine prin macinarea plantei uscate si are rezultate spectaculoase in lupta impotriva infectiilor genito-urinare, bolilor renale sau problemelor cu prostata.

Emag.ro: Vezi Ceaiul de Coada Calului BIO (CLICK AICI)

Afla toate beneficiile Ceaiului de coada calului

7. Ceai de radacina de telina

Radacina de telina este reprezentata de un rizom gros, rotund si mare, cu denivelari. Ca proprietati, radacina de telina este bogata in vitamina A, C, K, PP, are un nivel ridicat de substante minerale precum calciu, fier, potasiu, magneziu si fosfor. Radacina de telina are proprietati diuretice, antiasmatice si tonice. Aceasta ajuta la eliminarea toxinelor din organism, datorita proprietatii diuretice si depurative si trateaza afectiunile renale.

Descopera toate ceaiurile de pe Emag.ro(CLICK AICI)

8. Ceai din codite de cirese bun pentru rinichi

ceai codite de cireseCoditele de cirese contin saruri de potasiu, flavonoizi si taninuri. Rinichii sunt “rasfatatii” ceaiului din codite de cirese deoarece acestia profita din plin de proprietatile lor diuretice, antiinflamatorii si antioxidante. Printre bolile ce pot fi tratate cu ceai din codite de cirese se numara infectiile urinare si nefrita (boala inflamatoare a rinichilor).

Emag.ro: Vezi diverse sortimente (CLICK AICI)

Citeste si: 7 Beneficii ale Ceaiului din codite de cirese

Ceai pentru nisip si pietre la rinichi

pietre la rinichi cauza tratamentLitiaza renala, calculii renali sau pietrele la rinichi una din cele mai vechi si frecvente boli ale rinichilor, se caracterizeaza prin dezvoltarea de nisip sau pietre la nivelul rinichilor. Acestea pot ramane la nivelul rinichilor sau se pot deplasa urmand drumul tractului urinar (rinichi, uretere, vezica urinara, uretra).

Cei mai importanti factori care dezvolta riscul aparitiei acestei boli sunt alimentatia, anomalii ale functiilor renale sau hidratare necorespunzatoare.

9. Ceai coada soricelului, spargatorul de pietre

ceai coada soriceluluiCoada soricelului este o planta ce creste pe solurile pasunilor sau pe marginea drumurilor. Frunzele ei sunt verde inchis si sunt divizate in mai multe segmente, capetele plate ale inflorescentelor, alcatuite din mai multe flori albe sau roz, apar vara.

Ceaiul de coada soricelului este cunoscut si ca spargatorul de pietre.

Emag.ro: Ceai de Coada Soricelului vrac (CLICK AICI)

Citeste mai mult despre: Ceaiul de coada soricelului

10. Ceai de patrunjel ajuta contra nisipului din urina

Patrunjelul reprezinta o sursa importanta de flavonoide si are proprietati antioxidante, diuretice eliminand toxinele si excesul de sare din organism. Rinichii au nevoie de foarte multa apa ca sa functioneze in parametrii normali, iar cand aceasta este insuficienta se formeaza pietre la nivelul rinichilor. Consumul de ceai de patrunjel ne ajuta sa prevenim aparitia acestor calculi renali.

Toate ceaiurile de calitate de pe Emag.ro(CLICK AICI)

11. Ceai de turmeric

pulbere de turmeric curcumaTurmericul sau curcuma, ingredientul principal al preparatelor din curry, are proprietati antibacteriene, antiseptice si antiinflamatorii. Consumul de ceai de turmeric ne ajuta sa tratam unele afectiuni precum colon iritabil. Fiind un detoxifiant puternic, curcuma curata sangele si purifica ficatul si rinichii.

Acesta pulbere este foarte sanatoasa si introdusa in alimentatie.

Emag.ro: Pulbere de Turmeric/Curcuma (CLICK AICI)

Citeste mai mult despre: Totul despre ceai de turmeric si curcuma

Concluzie, recomandarea noastra

Sanatatea rinichilor este importanta deoarece acestia reprezina “filtrul” oganismului, filtrand toxinele din sange si din intreg organismul. Infectiile urinare, nisipul sau pietrele la rinichi sunt boli foarte frecvente, care apar datorita alimentatiei sau din cauza ca bem prea putina apa. Aceste boli se pot trata sau preveni, prin metode naturale, consumand apa multa si ceaiuri pentru rinichi.

Iti recomand sa ai in camara cel putin o parte dintre aceste ceaiuri, unele fiind mai greu de gasit. De asemenea, iti recomand sa te obisnuiesti sa le consumi periodic alaturi de alte ceaiuri, astfel incat sa eviti pe viitor diverse probleme de sanatate.

Spune-ne in comentarii cat de mult te-a ajutat acest articol si da un share daca ai descoperit si alte ceaiuri care ajuta rinichii fata de cele deja cunoscute de tine. 🙂

Articolul precedentCeai de Urzica Verde, Vie: Beneficii, Slabit, Indicatii, pt. Par?
Articolul următorCeai Rosu Rooibos: Beneficii, Slabire, Pret, Proprietati
Echipa Editoriala UnCorpSanatos.ro, formata din: nutritionisti, antrenori personali si jurnalisti de profesie, isi propune sa ajunga la cat mai multi romani cu informatii de calitate din variate domenii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here