Ceai Rosu Rooibos: Beneficii, Slabire, Pret, Proprietati

ceai rosu rooibos

Ceaiul rosu (Hongha) este obtinut din frunzele fermentate si uscate la soare ale plantei Aspalathus Linearis. Aceasta planta are flori galbene si frunze verzi si lucioase, precum niste ace, care devin rosii in timpul procesarii. Cultivata in regiunea Cederberg, o mica zona muntoasa din Western Cape, Sud Africa.

Ceai Rooibos

Ceaiul rosu Rooibos / Roy-bos / Rooibosch, ce inseamna tufis rosu. Este originar din Africa, de unde ii mai provine denumirea de ceai Rosu African. In Anglia, tara din Europa unde se consuma cele mai multe ceaiuri este numit redbush tea, plecand de la aceeasi idee, ceai din tufis rosu.

culturi planta ceai rooibos

Planta in sine este verde, dar odata uscata are o culoare rosiatica. Din planta neoxidata se obtine ceaiul Verde Rooibos, care are un proces de fabricatie asemanator ceaiului verde si este mult mai scump, dar despre asta vom vorbi si putin mai tarziu.

Pretul Ceai de Rooibos

Pentru 50 de grame de plante uscate si macinate de ceai Rooibos rosu, vom plati aproximativ 10 RON.

Beneficiile ceaiului rosu

Antioxidantii continuti de ceaiul rosu aduc nenumarate beneficii corpului, acestia lupta impotriva radicalilor liberi si previn bolile inimii. Ceaiul rosu contine nenumarate minerale care sunt esentiale sanatatii organismului nostru, magneziu esential in buna functionare a sistemului nervos, calciul si manganul importante pentru dinti si oase si zincul esential pentru distribuirea oxigenului in sange.

Exista studii care atesta faptul ca ceaiul rosu previne diferite tipuri de cancer produse de substante chimice. Ceaiul rosu poate fi folosit si pentru tratarea colicilor bebelusilor. Are efect benefic si asupra tenului deoarece poate reduce acneea sau eczema. Se poate aplica un plic de ceai rosu pe orice inflamatie si o va calma.

Ceaiul rosu amelioreaza hipertensiunea, efectul acestuia este scaderea presiunii arteriale. Totodata consumul de ceai rosu este benefic sistemului respirator deoarece contine o substanta ce dilata bronhiile, avand ca rezultat un flux mai mare de aer catre plamani, facilitand respiratia.

planta ceai rosu inflorita

Nu in ultimul rand, ceaiul rosu ajuta la un somn linistit. Datorita continutului ridicat de minerale si a absentei cofeinei, ceaiul rosu se poate consuma si seara inainte de culcare, oferindu-ne o stare de calm, linistre si relaxare.

Proprietati Ceai Rosu

Ceaiul rosu nu contine cofeina si nu este supus niciunui proces de inlaturare a cofeinei deci se poate bea de catre oricine in cantitati mai mari fara teama ca acesta ne va tulbura somnul. De asemenea planta este bogata in antioxidanti si este bogata-n minerale. Ceaiul rosu este bogat in flavonoizi si alina problem ale stomacului precum crampele sau indigestia. Ceaiul rosu contine un acid care ajuta la reducerea acneei.

Contraindicatii

Ceaiul rosu pare sigur pentru orice consumator, datorita faptului ca nu contine cofeina mai ales, poate fi baut de oricine, la orice ora. Femeile care sunt insarcinate sau alapteaza trebuie sa consulte medicul inaintea inceperii consumului de ceai rosu.

Citeste si: Ceaiuri permise femeilor gravide

Ceai rosu Rooibos ajuta la slabit?

Datorita proprietatii sale diuretice si a concentratiei mare de antioxidanti, ceaiul rosu ne ajuta sa ne curatam organismul de toxine, previne constipatia, imbunatateste digestia, energizeaza organismu si favorizeaza arderea grasimilor.

In acest fel ceaiul rosu este un bun adjuvant in curele de slabire. Putem pierde aproximativ 3-4 kilograme intr-o saptamana, daca adaugam ceaiul rosu une diete echilibrate si mai multa miscare.

Tipuri de Ceai Rooibos Rosu vs Verde

Dupa cum va spuneam anterior, exista doua tipuri: ceai Rooibos Rosu este ceaiul din plante oxidate, cu un gust puternic, aromat, frunzele din care se prepara au un gust similar cu tutunul si ceaiul Rooibos Verde este diferit datorita aromei sale vegetale si a parfumului deosebit, fiind mai scump din cauza procesului de fabricare mai anevoios.

ceai rooibos pret beneficii slabit

Alte tipuri de ceai Rosu:

Ceai african (African Summer)

Ceaiul African summer este o explozie de arome,la baza fiind ceaiul rooibos, in compozitie acesta mai contine coaja de portocala, granule de fructul pasiunii si granule de portocala.

Pretul ceaiului African

Pentru 100 de grame de ceai African summer, vom plati aproximativ 12 lei.

Ceai Pu Erh

Ceaiul pu-erh are o aroma bogata, pe care multi o descriu asemuindu-se cu mirosul de pamant sau de ciuperci. In China acesta este consumat in timpul sau dupa o masa copioasa deoarece ajuta procesul de digestie. In medicina chineza traditionala, ceaiul pu-erh este cunoscut pentru curatarea sangelui si pentru digestie. Ceaiul pu-erh este adorat de toata lumea, in special de cei care urmeaza un stil de viata sanatos. Studiile arata ca ceaiul pu-erh scade colesterolul, scade presiunea din sange si creste rata metabolismului. Acesta este cel mai potrivit pentru curele de slabire. Un astfel de ceai in combinatie un ginseng nu costa mult, pretul acestuia il puteti gasi aici.

Ceai rosu pareri

Colonistii europeni au descoperit ceaiul rosu prin secolele XVIII – XIX perioada in care acesta a inceput sa devina mult mai cunoscut si in Europa, patrunzand in America si Asia. Marii consumatori de ceaiuri, precum englezii, au doar cuvinte de lauda despre ceaiul rosu si in special despre Rooibos.

Unde gasesc ceai rosu

Cel mai usor puteti achizitiona ceaiul rosu de pe internet, in acest sens va putem face si cateva recomandari:

Concluzie

Ceaiul rosu este recomandat pentru consum pe tot parcursul zilei, poate fi util atat copiilor si persoanelor sensibile din punct de vedere cardiac. Acesta contine o multitudine de antioxidanti care ajuta la eliminarea toxinelor din corp, fiind o bautura usoara, potrivita pentru cei care tin o dieta care le restrictioneaza numarul de calorii consumate.

Ceaiul rosu nu contine cofeina si are un efect linistitor asupra sistemului nervos. Este recomandat persoanelor care prezinta dureri de cap dar si celor tensionati, depresivi sau hipertensivi. Ceaiul rosu nu are efecte negative in absortia fierului si a proteinelor in organism.

Spune-ne parerea ta despre acest articol in sectiunea de comentarii de mai jos, iar daca ti-a placut, nu uita sa ii dai un share sa il citeasca si prietenii tai. 🙂

Articolul precedentCeai pentru rinichi: Infectii urinare, Pietre si Nisip
Articolul următorBalonare Excesiva, Gaze si Stomac Umflat – Cauze si Tratament Naturist
Echipa Editoriala UnCorpSanatos.ro, formata din: nutritionisti, antrenori personali si jurnalisti de profesie, isi propune sa ajunga la cat mai multi romani cu informatii de calitate din variate domenii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here