Totul despre Ceaiul de Urzica
In continuare vei putea citi foarte multe informatii noi despre ceaiul de urzica, beneficiile aduse de consumul acestui ceai, poate ajuta in curele de slabire, indicatii pentru a-l folosi la eficienta maxima, cum ajuta parul si scalpul si multe altele.
Planta Urzica
Urzica (urtica dioica) este o planta erbacee, extrem de intalnita in locuri necultivate atat de la campie sau deal, cat si din zonele de munte. Urzica creste de primavara pana toamna tarziu, pe langa garduri, pe marginea drumurilor sau a apelor si in gradinile de pe 4 continente: Europa, Africa, Asia si America de Nord.
Beneficiile ceaiului de urzica
Ceaiul de urzica este folosit atat pentru uz intern cat si extern (pentru comprese cu ceai). Reglarea tensiunii arteriale si a nivelului de sange din organism reprezinta unul din beneficiile consumului de ceai de urzica, datorita continutului mare de fier al plantei, ceaiul de urzica poate prevenii unele afectiuni ale inimii, precum si diabetul sau anemia.
Un alt benefiuciu este acela ca ceaiul de urzica intervine excelent in tratarea problemelor menstruale, dar si intestinale precum: diaree, hemoroizi sau balonare, avand efect laxativ si detoxifiant. De asemenea, ceaiul de urzica este recomandat si pentru tratarea infectiilor urinare si pentru combaterea retentiei de apa din organism.
Substantele active din planta, ajuta la dizolvarea pietrelor la rinichi. Calciul continut de urzica este responsabil de efectele benefice asupra musculaturii si a articulatiilor astfel ajuta in tratarea unor afectiuni precum artrita sau reumatism. Si vitamina K are un rol important, aflanduse in compozitia ceaiului de urzica, acesta ajuta la reglarea ciclului menstrual, prevenind astfel hemoragia abundenta, cu cheaguri, precum si durerile specifice din zona abdominala.
Citeste si: TOP Ceai pentru pietre la rinichi
Pentru barbati, ceaiul de urzica este recomandat pentru faptul ca poate ameliora simptomele ademonului de prostata, afectiune ce consta in marirea prostatei si probleme frecvente in procesul de urinare.
Ceaiul de urzica ajuta la accelerarea metabolismului lenes, la secretiile bilei si pancreasului. De asemenea ajuta la buna functionare a sistemului digestiv si a intestinelor. Pentru uz extern, ceaiul de urzica se foloseste atat pentru comprese antiinflamatorii, dar si impotriva tenului imbatranit, uscat sau iritat.
Beneficii pentru par
In cosmetica, ceaiul de urzica in combinatie cu otetul se poate folosi pentru tratarea scalpului, luptand impotriva matretii sau a mancarimii suparatoare la nivelul scalpului.
Ceaiul de urzica este indicat pentru toate tipurile de par, se poate folosi pentru clatire dupa fiecare spalare. Cu ajutorul acestuia, parul va deveni mai fortifiat, revitalizat, stralucitor si de asemenea va preveni caderea parului. Cititi in continuare si veti afla si cum puteti prepara o astfel de masca pentru par cu urzica.
Proprietati
Urzica are cel putin 17 vitamine in compozitie si detine proprietati diuretice, antiinflamatorii, tonice, antialergice, antispasmodice, hemostatic (opreste sangerarea), stimuleaza cresterea parului, stimuleaza apetitul, regrelaza tensiunea arteriala si nivelul zaharului din sange, combate reumatismul si anemia.
Are efect antiseptic, emolient si depurativ. Urzica are ingrediente active, potasiu, magneziu, fier, zinc si calciu si alte substante deosebit de importante in mentinerea sanatatii. De aceea, ceaiul de urzica se foloseste in uz medicinal, cosmetic dar si culinar.
Contraindicatii
Datorita proprietatii sale diuretice, consumul excesiv de ceai de urzica poate cauza un dezechilibru electrolitic, provocand un usor discomfort gastrointestinal. De asemenea, femeile insarcinate sunt sfatuite sa consulte un medic inaintea inceperii consumului de ceai de urzica deoarece urzica poate determina contractiile uterului.
Citeste si: Ceaiuri pentru mamici
Indicatii ceai de urzica
Ceaiul de urzica este unul din cele mai folosite ceaiuri si eficiente leacuri pe care le avem. Urzica este cunoscuta prin efectul benefic pe care il are asupra organismului. Ceaiul de urzica vitaminizeaza, remineralizeaza si echilibreaza sistemul de aparare al organismului, de aceea lupta impotrica starilor de anemie sau astenie.
Ceiul de urzica este de asemenea indicat deoarece limiteaza si inlatura multiplicarea bacteriilor. Totodata ceaiul de urzica este recomandat pentru cei ce se confrunta cu cazuri de bronsita sau asm, deoarece acesta combate tusea si favorizeaza eliminarea lor prin expectoratie.
Ceai de urzica pentru slabit
Una din cele mai vechi diete pentru slabit cu ceai este cea cu ceai de urzica. Prin compozitia chimica continuta de urzica, aceasta trateaza anemia si are rol detoxifiant. Se spune ca ceaiul de urzica ne poate ajuta sa slabim 5-6 kilograme pe luna, tot ce trebuie sa facem este sa consumam un litru de ceai de urzica zilnic.
Ceaiul de urzica ne ajuta sa eliminam toxinele din corp si promoveaza un slabit sanatos. De asemenea, aceasta dieta este recomandata pentru persoanele care au un exces de apa in organism.
Preparare masca de par cu ceai de urzica
Urzica este un remediu natural impotriva caderii parului. Ne putem prepara acasa un astfel de tratament astfel: partu linguri de planta de urzica se fierb in 300 de ml de apa timp de 10 minute, din aceasta compozitie folosim 3 linguri, le amestecam cu 10 galbenusuri de oua de prepelita si cu 3 lingurite de ulei de masline extravirgin.
Se recomanda folosirea acestui “sampon” timp de 6 luni fara a mai folosi alte produse de styling, vom observa ca parul devine mai matasos si mai puternic. Daca totusi nu dorim sa renuntam la samponul obisnuit de par se poate prepara o infuzie concentrata de ceai de urzici, care se foloseste pentru clatire dupa fiecare spalare.
Ceai de urzica vie
Urzica vie este valoroasa, in egala masura ca planta medicinala sau comestibila. Ceaiul de urzica vie este apreciat pentru faptul ca nu isi pierde din proprietati si este un remediu dovedit pentru bolile de inima de rinichi si de diabet contribuind de asemenea la eliminarea toxinelor din organism.
Preparare ceai de urzica din planta verde
Modul de preparare a ceaiului de urzica este simplu: se pune o lingurita cu varf de planta de urzica (dupa ce a fost lasata la uscat), echivalentul a 2-3 pliculete de ceai, se toarna 250-300 ml de apa clocotita si se lasa la infuzat 5-10 minute.
Pret ceai de urzica
Pentru o cutie de ceai de urzica vie, la punga, cu un gramaj de 50 g, vom scoate din buzunar 4-5 lei, pana la 18-19 lei pentru o punga de ceai de urzica de calitate la 200 de grame.
Emag.ro: Vezi oferta de Ceai de Urzica Vrac (CLICK AICI)
Concluzie
“Urzica te musca dar te si vindeca”, aceasta vorba din popor ilustreza faptul ca de mai bine de 2000 de ani ceaiul de urzica este folosit ca leac pentru cele mai grave afectiuni, avand o concentratie puternica de provitamina A cu actiune regeneratoare a pielii si a mucoaselor.
In Brazilia de exemplu, ceaiul de urzica este folosit ca remediu impotriva diabetului. Fie ca incercam sa prevenim anumite afectiuni precum: reumatismul, artrita sau asmul, sau dorim sa slabim sanatos prin detoxifiere, ceaiul de urzica este un remediu natural si accesibil.
De asemenea aceasta planta este utilizata si in cosmetica atunci cand avem un ten uscat si iritat sau avem probleme cu matreata sau caderea parului.
Indiferent de scopul de utilizare, uz intern sub forma de ceai sau in cosmetica, va recomandam pulberea obtinuta din plante bio, eco, pe o puteti achizitiona online la un pret mic, iar efectele vor fi maxime, asemeni unei plante vii care este foarte greu de gasit verde/vie in zonele urbane.
Lasa-ne un comentariu si da un share articolului daca ai aflat informatii noi. 🙂