Perioada in care femeil se pregatesc sa devina mamici, cand sunt gravide, este similara cu perioada alaptarii din punct de vedere al alimentatiei. Ceaiurile permise sau interzise in perioada alaptarii sunt indentice cu cele permise sau interzise cand femeile sunt in perioada sarcinii.
In momentul alaptarii copilului, este important ca mama care alapteaza sa consume lichide intr-o cantitate cat mai mare. Cu toate acestea, hidratarea nu trebuie sa o constituie doar apa, un aport considerabil de ceaiuri, fiind indicat datorita proprietatilor pe care acestea le detin.
Ceaiuri pentru gravide si mamici care alapteaza
Exista numeroase ceaiuri contraindicate in alaptare din cauza faptului ca sunt periculoase pentru bebelusi. De aceea, viitoarele mamici, trebuie sa acorde o atentie deosebita plantelor din care isi prepara ceaiurile, doar din cele recomandate de medici.
In momentul inceperii alaptarii, este necesara mult mai multa atentie in privinta alegerii ceaiurilor. Pe piata se gasesc numeroase combinatii care au substante la fel de periculoase ca unele medicamente. Din aceste motive este importanta o asigurare in plus nu numai a mamei, dar si a copilului cu privire la tipurile de ceai.
Primul element care trebuie exclus este cafeina. Acestea pot fi daunatoare si extrem de periculoase pentru copil, chiar si in cantitati mari. Din aceste motive si cafeaua trebuie eliminata din alimentatie pe timpul alaptarii si inlocuita cu foarte multa odihna.
De asemenea, acest proces necesita si o documentare aprofundata asupra tipurilor de ceai care nu afecteaza lactatia. Citeste in continuare.
Ceaiuri interzise in perioada alaptarii si gravidelor
In majoritatea cazurilor, ceaiurile de plante sunt benefice mai ales pe perioada alaptarii. Insa daca ele nu sunt consumate in cantitati mari, pot avea efecte secundare nedorite. Dintre tipurile de ceai cele mai cunoscute, trebuie evitate urmatoarele :
- Ceai de ginseng
- Ceai de valeriana
- Ceai de menta
- Ceai de cimbru
- Ceai de coada soricelului
- Ceai negru
- Ceai verde
- Ceai alb
Ceaiuri Permise in alaptare si in perioada sarcinii
In magazine se poate gasi o gama de ceaiuri care este benefica nu numai pe timpul sarcinii, dar si pe timpul alaptarii. Dintre cele mai populare, sunt recomandate de catre specialisti ceaiul rooibos si cel din frunze de zmeura.
1. Ceai Rooibos recomandat gravidelor
Ceaiul Rooibos are un aport de vitamina C foarte mare si reasambleaza sistemul imunitar mai ales dupa perioada nasterii, care este extrem de obositoare. Un alt avantaj al ceaiului Rooibos este faptul ca previne aparitia colicilor la nou-nascuti.
- Poti achizitona Ceai Rooibos BIO vrac online: Vezi pretul (Click AICI)
2. Ceai de zmeura
Ceaiul din frunzele de zmeura este bun pentru perioada inainte de nastere, pentru ca intareste zona uterului si pregateste corpul mamei pentru venirea bebelusului.
- Cumpara ceai de zmeura cu miere online: Vezi pret (Click AICI)
3. Ceai Verde pentru mamici in locul cafelei
Un alt tip de ceai popular printre mamicile din toata lumea este ceaiul verde, care cu toate acestea trebuie consumat cu moderatie. Desi nu este recomandat consumul de cafeina, pentru viitoarele mame care sunt consumatoare de cafea, le este recomandat sa o inlocuiasca cu ceai verde in atat perioada de sarcina, cat si in perioada alaptarii.
Doctorul recomanda un maxim de 2-3 cani de ceai verde pe zi, astfel incat nu va fi daunator nici mamei, nici copilului.
In cazul in care se consuma mai mult, este important de stiut faptul ca pot aparea efecte secundare, din cauza continutului de cafeina care intra repede in laptele matern si apoi in corpul micutului, provocandu-i agitatie si insomnii.
- Pachet Promotional: Ceai verde superior 100g + Ceainic 700ml – Vezi SUPER Pret (Click AICI)
4. Ceai de urzici in alaptare
Ceaiul de urzici de asemenea, poate stimula secretia de lapte si elimina starile de ameteala, datorita cantitatii mari de fier din compozitia urzicii. Acesta poate fi folosit si in combinatie cu frunzele de fenicul, pentru efectele diuretice si decongestive, prevenind afectiunile la nivelul aparatului digestiv si cardiovascular.
- Cumpara ceai de urzica online – Vezi produsul (Click AICI)
5. Ceai de musetel pentru mamici
Ceaiul de musetel ajuta fatul sau bebelusul ajutandu-i sa fie linistiti, calmi si sa se odihneasca. Musetelul de asemenea reduce durerile provocate de aparitia primilor dintisori la bebelusi. Deoarece el este un sedativ natural eficient, poate adormi fara probleme copilul.
- Cumpara online ceai de musetel – Vezi produsul (Click AICI)
6. Ceai de ghimbir pentru digestie si imunitate
Ceaiul de ghimbir este un excelent inlocuitor al pastilelor care ajuta digestia. Ghimbirul infuzat face minuni in problemele de balonare si digestie ingreunata. Chiar si gravidele sau femeile proaspat devenite mame pot sa aibe probleme cu digestia.
O cana de ceai de ghimbir ajuta digestia si te scapa de balonare. Acesta este si un bun adjuvant impotriva racelilor, intarind sistemul imunitar.
- Cumpara pudra de ghimbir pentru ceaiuri si gatit – Vezi pret (Click AICI)
7. Ceai de lamaie, contra racelilor
In aceeasi ordine de idei, daca simti ca incepi sa te racesti, iti recomandam sa iti faci un ceai de lamaie, astfel vei putea preintampina un tratament medicamentos impotriva gripei.
Lamaia, bogata in vitamina C, infuzata intr-o cana cu ceai fierbinte ajuta atat mamele, cat si nou nascutii sa isi intareasca sistemul imunitar.
- Iti recomandam acest produs – Ceai Tulsi cu Lamaie si Ghimbir BIO – Certificat organic – Vezi pret (Click AICI)
8. Ceai de macese pentru mamici
Macesele sunt cunoscute datorita efectelor sale benefici asupra organismului. Intaresc sistemul imunitar si preintampina virozele. De asemenea, acesta ajuta la tonifierea organismului care inca are de suferit dupa nastere.
- Alege Ceai din fructe de Macese Eco – Vezi produsul (Click AICI)
Recomandarile noastre
1. Ceai pentru gravide 20 de plicuri
- Compozitie: contine majoritatea plantelor prezentate mai sus: fructe de maces, ghimbir, flori de tei, catina, flori de soc si scortisoara
- Inlatura starea de greata, imbunatateste digestie si relaxeaza.
- Administrare:2-3 cani de ceai pe zi
- Emag: Vezi pretul produsului online (Click AICI)
2. Femosun 30 de capsule
- Recomandat inainte de a ramane insarcinata, in timpul sarcinii si in perioada alaptarii
- Administrare: 1 capsula pe zi
- Compozitie: complex de vitamina B, vitamina C, Lipofer (si fier), Seleniu, Iod, Quatrefolic, vitamina E.
- Formula moderna, recomandata de medici datorita faptului ca nu prezinta contraindicatii
- Emag: Vezi pretul produsului online (Click AICI)
Concluzie
Este foarte important ca in momentul in care mama sau viitoare mamica consuma ceai, sa se intereseze exact ce tipuri de ceai sunt benefice pentru nou-nascut.
Trebuie retinut faptul ca ceaiurile nu trebuie evitate, ele ajuta in numeroase forme organismul suprasolicitat al gravidelor si proaspetelor mamici. Ceaiurile trebuie doar sa fie alese cu grija si in cunostinta de cauza.