Ceai de Coada Soricelului – Util in Slabire, Menstruatie si Multe Altele

ceai de coada soricelului

Coada soricelului este o planta ce creste pe solurile aspre ale pasunilor sau pe marginea drumurilor. Aceasta are numeroase proprietati benefice pentru organism, datorita proprietatilor active si uleiurilor esentiale pe care le contine, fiind utile atat pentru uz intern cat si extern.

Coada soricelului

Coada soricelului, sau “Achillea millefolium” dupa denumirea latina, este o planta erbacee care face parte din familia Asteraceae, cu frunzele ei de un verde inchis sunt divizate in mai multe segmente adesea purtatoare de flori albe sau trandafirii.

Planta este originara din Europa si Asia, fiind intalnita la campie sau in regiunile subalpine. Planta este recunoscuta in tratarea multor boli printre care amintim aici de enterocolita si colicile gastrice. Are proprietati antiseptice, tonice, stimuland functia hepatica si un bun antiinflamator.

planta coada soricelului sanatate

Ceai coada soricelului beneficii

Pentru obtinerea proprietatilor medicinale, majoritatea oamenilor recomanda folosirea florilor. Florile contin 0.2-0.5 % uleiuri esentiale. Coada soricelului are proprietati astringente, stomahice, antispasmotice, antiseptice si antiinflamatorii, cicatrizante, calmante, viermifuga (ajuta la eliminarea viermilor intestinali).

Este de asemenea reglator hormonal, principiile active ajuta la refacerea celulelor hepatice, ajuta evacuarea vezicii biliare, are actiune colerica, impiedica formarea pietrelor la vezica, combate spasmele intestinale, creste rezistenta organismului la infectii, ajuta la refacerea mucoasei tubului digestiv, stimuleaza activitatea hormonilor care declanseaza ciclul menstrual si are actiune diuretica.

Ceaiul de coada soricelului se poate consuma datorita efectelor benefice pe care acesta le are asupra organismului mai ales in actiunile digestive, enterocolite, in colicile abdominale si in tratarea hemoroizilor. Planta este de asemenea recomandata in tratamentul din sfera genitala la femei.

Indicatii si prospect

Ceaiul de coada soricelului are numeroase proprietati ce ajuta la tratarea: secretiilor nazale, racelilor, a febrei, favorizand transpiratia, ceea ce duce la scaderea temperaturii. De asemenea este util in tratarea unor infectii usoare.

Circulatia sangelui este de asemenea imbunatatita datorita consumului de ceai de coada soricelului, deoarece acesta ajuta la eliminarea acidului uric. Ceaiul ajuta la eliminarea toxinelor din organism prin transpiratie sau prin urina, ajutand la o mai buna oxigenare a corpului.

Unul din cele mai importante beneficii ale ceaiului de coada soricelului este acela ca cercetarile arata ca planta contine anumite substante amare care stimuleaza sistemul imunitar. Totodata ceaiul are efect benefic in calmarea tuselor, reducand formarea secretiei si ajuta la tratarea infectiilor de la nivelul tractului respirator superior.

Tensiunea arteriala poate fi de asemenea reglata cu ajutorul ceaiului de coada soricelului, avand rezultate positive pentru bolile cardiovasculare.

ceai de coada soricelului beneficii menstruatie

Ceaiul de coada soricelului poate contracta vasele de sange, prevenind hemoragiile sau reducand sangerarile. Preparatele din coada soricelului sunt de asemenea extrem de valoroase in tratarea plagilor sau inclusiv a arsurilor.

Pentru uz extern, se pot aplica pansamente imbibate cu o infuzie obtinuta din doua linguri de flori la o cana de apa. In cazul hemoroizilor se mai pot face bai locale cu o infuzie concentrate preparata din 30-50 g de flori si un litru de apa

Contraindicatii

Consumul de ceai de coada soricelului trebuie evitat in perioada alaptarii dar si a sarcinii, datorita proprietatii ceaiului de coada soricelului de relaxare a muschilor uterului poate duce la pierderea sarcinii. Consumul excesiv de ceai de coada soricelului poate cauza alergii de contact.

De asemenea expunerea la lumina nu este recomandata, deoarece planta poate fi fotosensibilizanta. Consumul in exces de ceai de coada soricelului poate produce stari de ameteala sau dureri de cap.

Menstruatie ceai coada soricelului

Datorita faptului ca ceaiul de coada soricelului poate preveni hemoragiile, prin contractarea vaselor de sange, acesta poate controla menstruatiile abundente, sangerarile intestinale sau urinare. In cazul in care mentruatia este dureroasa, durerie determinate de contractia uterului sau de eliminarea unor parti de tesuturi se recomanda 3 cani pe zi de ceai de coada soricelului.

Ajuta in curele de slabire

Ceaiul de coada soricelului poate fi o solutie impotriva retentiei de apa. De asemenea, licoarea ne ajuta sa ne detoxifiem organismul, ceea ce este extrem de benefic pentru sanatatea organismului nostru. Pentru o cura de detoxifiere a organismului, reteta ideala este 2-3 linguri de flori de coada soricelului in 500 ml de apa clocotita.

Rezultate mai vizibile se obtin consumand aproximativ 4-5 cani de ceai pe zi, alaturi de atentia la alimentatie si ceva mai multa miscare. De asemenea sunt indicate si capsulele ce contin ceai de coada soricelului pentru o mai usoara administrare.

Unde gasesc ceai de coada soricelului si capsule?

ceai coada soriceluluiIn plafarele online cat si pe Emag gasesti numeroase produse naturiste printre care si ceai de coada soricelului din culturi bio si capsule de cea mai buna calitate. Recomandam achiztionarea de pe Emag, astfel veti putea cumpara mai multe produse pe care le aveti pe lista de dorinte.

Emag.ro: Ceai de Coada Soricelului vrac (CLICK AICI)

Emag.ro: Capsule si Tinctura (CLICK AICI)

Tratament naturist pentru candida

Ceaiul de coada soricelului este cunoscut pentru efectele benefice pe care le are asupra sanatatii intime feminine. Consumat o data pe zi, timp de o luna, poate reprezenta tratamentul ideal impotriva candidozelor. Acest ceai are proprietati antiinflamatorii, calmante, regenerante, ajutand extrem de mult la reglarea pH-ului vaginal.

Concluzie

Concluzionand, ceaiul de coada soricelului are o multime de efecte benefice asupra sanatatii noastre, datorita proprietatilor pe care le contine, acesta poate sa previna aparitia unor boli precum pietrele la vezica, dar ne ajuta si sa scapam de anumite boli precum hemoroizii, candidoza, ajuta stimularea diestiei, stimuleaza hormonii si nu in ultimul rand, fiind un puternic detoxifiant, ne ajuta la reglarea greutatii corpului.

Da un share acestui articol pe facebook sau alte retele si lasa-ne un comentariu. Parerea ta chiar conteaza!

Articolul precedentCeai de Turmeric sau Ceai din Planta de Curcuma
Articolul următorCrema de Galbenele, Unguent, Alifie din galbenele: Beneficii, Reteta, Pret
Echipa Editoriala UnCorpSanatos.ro, formata din: nutritionisti, antrenori personali si jurnalisti de profesie, isi propune sa ajunga la cat mai multi romani cu informatii de calitate din variate domenii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here