Totul despre Vitamina B2, Riboflavina: Beneficii, Contraindicatii, Prospect, Alimente, Pret

riboflavina vitamina b2

Vitamina B2 (Denumire chimica: Riboflavina)

In acest articol vei afla totul despre vitamina B2 (riboflavina): ce este riboflavina, ce efecte are asupra organismului, boli din cauza deficitului de vitamina B2, dar si din cauza supradozelor, alimente din care o putem procura si multe alte informatii verificate din surse de incredere precum Wikipedia.

Totul despre Vitamina B2

Ce este vitamina B2? Informatii despre vitamina B2

Vitamina B2 este o vitamina hidrosolubila, solubila in apa si etanol. Aceasta vitamina are un rol esential in buna functionare a intreg organismului uman.

Un rol important si mai putin cunoscut al vitaminei B2 este acela de a oferi stimuli de crestere copiilor si ajuta vederea alaturi de vitamina A. Alte roluri are vitaminei B2 le vom detalia ulterior.

Ce este riboflavina? Formula chimica si denumirea chimica a vitaminei B2

Formula chimica a vitaminei B2 este C17H20N4O6. Cunoscuta si dupa denumirea sa chimica: Riboflavina. Aceasta din urma este adesea utilizata in situatii terapeutice si medicale. A fost descoperita in 1920, izolata in 1933 si fabricata pentru prima data 2 ani mai tarziu.

Vitamina B2 beneficii. Pentru ce este buna?

Efectele vitaminei B2 in organism:

Principalul rol al vitaminei B2 are numeroase roluri si functionalitati in organism: ajuta metabolismul general sa transforme macronutrientii: carbohidratilor, lipidelor si proteinelor in energie.

De asemenea participa la imbunatirea sistemului imunitar, la producerea celulelor pielii, precum si la producerea in sange a celulelor rosii.

Lipsa vitamine B2 sau deficit, simptome:

Cum ne putem da seama ca nu consumam suficienta vitamina B2?

Persoanele care consuma insuficienta vitamina B2 pentru o perioada mai indelungata de timp tind sa aiba stomatite, limba se poate rosi si pot aparea dureri in gat, buze crapate si fisurate si inflamatii in colturile gurii. Ochii pot incepe sa usture, sa se inroseasca, sa lacrimeze si sa devina sensibili la lumina.

Boli care pot aparea din cauza deficitului de vitamina B2:

Simptomele, mai sus enumerate, neluate in considerare pot duce la anemie. Medicina trateaza cu ajutorul riboflavinei boli precum: ariboflavinoz (deficitul de vitamina B2), afectiuni ale pielii, anemii, ciroze, unele afectiuni ale ochilor cum este cataracta si anumite afectiuni digestive.

Pret Vitamina B2 sau Riboflavina

Preturile difera de la un magazin la altul. Verifica pretul in toate magazinele de mai jos.

Pret Vitamina B2 (Riboflavina) 100mg, 100 tablete, GNC

vitamina b2 riboflavina 100mg 100 tablete pret

  • Administrare: 1 tableta pe zi
  • Beneficii: Indispensabila in alimentatia oricarui om sanatos, usor absorbita la nivelul intenstinului, cu rol vital in metabolismul carbohidratilor, lipidelor si proteinelor ingerate prin alimentatie. GNC este producator international de renume, comercializand produse de calitate superioara.

Comanda: (vei deschide linkurile intr-o fereastra noua)

Prospect: Doza zilnica recomandata si Excesul de vitamina B2:

DZR sau doza zilnica recomandata de vitamina B2 difera in functie de sex: femei si barbati, dar si de perioadele femeilor: gravide sau la lactatie. De asemenea cantitatea de riboflavina difera si la copii in functie de varsta acestora.

In cele ce urmeaza enumeram cantitatile zilnice care trebuie consumate de o persoana sanatoasa:

  • Copiilor de maxim 1 an li se recomanda 0,3-0,4 mg
  • Copiilor cu varste cuprinse intre 1 si 13 ani intre 0,5 si 0,9 mg
  • Copiilor cu varsta de peste 14 ani intre 0,9 si 1,1 mg pe zi
  • Femeilor 1,3 mg
  • Femeilor insarcinate 1,4 mg
  • Femeilor aflate in perioada de alaptare 1,6 mg
  • Baratilor 1,3 mg

vimtaina b2 alimente beneficii pret

Supradoza sau excesul de vitamina B2

Excesul de vitamina B2 este eliminat repede din organismul uman prin urina. Adeseori organismele noastre tind sa elimine o parte din riboflavina consumata, de aceea puteti lua in considerare si consumului unei doze mai mari decat DZR, care este actualizata la fiecare 2 ani de catre un institutut din America in functie de stilul de viata al oamenilor.

Efecte adverse, supradoza de vitamina B2, simptome

Efectele adverse ale excesului de vitamina B2 nu exista. Pot exista cazuri izolate din cauza riboflavinei injectabile, dar nu din complecsii de vitamina B2.

Alimente bogate in vitamina B2, surse:

Printre alimentele bogate in vitamina B2 amintim: lapte, branza, oua, frunzele legumelor, legume, ficat, rinichi sau ciuperci.

Citeste si: Pret si Beneficii Complex Vitamina B

Vitamina B2 in farmacii:

Deficitul de vitamina B2 este deficitar de cele mai multe ori alaturi de celelalte vitamine din complexul B, astfel ca farmacistele sau medicul tau iti vor recomanda un complex de B-uri.

In cazul in care doresti, exista si fiole de vitamina B2 de cumparat, pretul acestora diferind in functie de producator si farmacie. Un pret de referinta ar putea fi al comprimatelor: 100 mg de vitamina B2 costa 55 RON.

Ai aflat informatiile de care aveai nevoie? Lasa-ne un comentariu si da un share. 🙂

Articolul precedentTop 31 Alimente Bogate in Vitamina B1, Tiamina
Articolul următorVitamina B3 sau PP, Acidul Nicotinic, Niacina – Pret si Indicatii
Echipa Editoriala UnCorpSanatos.ro, formata din: nutritionisti, antrenori personali si jurnalisti de profesie, isi propune sa ajunga la cat mai multi romani cu informatii de calitate din variate domenii.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here