Miere de Albine de Salcam – Pret, Proprietati si Culoare

miere de salcam proprietati

Toate tipurile de miere produse de albine au beneficiile si specificitatile lor, in functie de tipurile de plante din care albinele extrag nectarul. Printre cele mai gustoase si populare se afla mierea de salcam, datorita cantitatii sale mari de fructoza.

Aceasta este cunoscuta pentru transparenta ei, aproape fara de culoare. Mierea de salcam isi mentine fluiditatea crescuta pentru o perioada lunga de timp, deoarece se cristalizeaza mult mai greu fata de celelalte tipuri de miere. Aceasta poate ramane lichida pana la 2 ani, in functie de puritatea acesteia, locul si conditiile in care este depozitata.

Cum se prepara mierea de salcam?

Aceasta miere este de cele mai multe ori prefereta apicultorilor datorita calitatilor ei si beneficiilor pe care le ofera. In functie de anotimp, apicultorii duc stupurile cu albine in zone cu umiditate crescuta, unde predomina salcamii, iar in perioada iernii, se pun rame incarcate cu miere de salcam. In acest fel, albinele vor avea hrana pe timpul iernii.

Albinele depoziteaza in stup tot nectarul strans de la salcami pe timpul cald, astfel incat mierea se va forma natural. Odata ce este adunata de catre apicultor, ea isi va pastra proprietatiile naturale, atata timp cat nu este adaugat zahar sau alti indulcitori.

Care este culoarea mierii de salcam?

Asa cum am mentionat anterior, mierea de salcam este un tip de miere fara culoare, care poate ajunge pana la nuante usor galbui. In functie de fagurii de unde a fost extrasa, mierea devine fara culoare daca fagurii sunt vechi. Cu toate acestea, ea isi pastreaza proprietatile indiferent de vechimea fagurelor sau de numarul de albine eclozate in fagure.

De asemenea, culoarea se poate modifica si in cazul in care albinele culeg nectar si de la alte plante. Chiar daca mierea are doar 1% nectar de la alte flori, aceasta isi schimba culoarea spre un galben mai pronuntat.

Ce proprietati si beneficii are mierea de salcam?

Mierea de salcam este cunoscuta si sub denumirea de miere monoflora. Acest termen ii este atribuit datorita faptului ca albinele au cules nectarul de la un singur tip de floare, adica de la florile de salcam.

De asemenea, ea contine numeroase vitamine, precum complexul de vitamina B, in special B1, B2, B6 si B12. Mierea de salcam prezinta zaharoza, maltoza, glucoza si fructoza intr-o cantitate mai mare decat celelalte tipuri de miere.

La capitolul beneficii, aceasta are numeroase efecte pozitive, asupra afectiunilor din organism, precum:

  • Tusea si gatul inflamat
  • Afectiunile cardiovasculare si dereglarile de circulatie
  • Tulburarile de memorie
  • Insomniile
  • Reumatismul

De asemenea, ea este recomandata de catre medici si persoanelor care sufera de cancer sau se recupereaza dupa cancer.

Pretul mierii de salcam

Pretul mierii de salcam variaza in functie de cantitatea si magazinul pe care il alegeti. Aceasta miere se poate gasi in borcane de 300, 350, 500, 720 sau 1kg, in functie de cantitatea dorita. De asemenea, daca se opteaza pentru o miere bio, trebuie verificat daca producatorul respecta normele si legile care intra in vigoare, pentru a comercializa miere bio.

Recomandarea noastra

In general recomandam verificarea preturile produselor in diferite magazine online, insa, in ceea ce priveste miere de albime de salcam, naturala, ECO, recomandarea noastra este sa alegeti ApiLand, un producator autohton de produse apicole diverse, care detine numeroase certificate pentru produsele sale BIO, 100% naturale.

miere de salcam pret
Miere de Salcam BIO de la ApiLand

Miere de salcam BIO ApiLand:

  • culoare transparenta, limpede cu gust fin
  • se cristalizeaza foarte greu
  • excelent tonic pentru copii, gravide si bolnavi
  • calmeaza tusea, inlatura oboseala si nevroza
  • diminueaza aciditatea gastrica si trateaza ulcerul
  1. Pret 500 gr miere BIO – Click AICI sa vezi PRETUL
  2. Pret 1 kg miere BIO – Click AICI sa vezi PRETUL

Diferenta de pret intre mierea certificata BIO si cea necertificata in cazul ApiLand este de doar 3 lei. Merita sa optati pentru mierea ECO-BIO.

Concluzie

Cumparati miere de salcam de la producatori locali, pentru a avea garantia unui produs calitativ. Pastrati mierea la temperatura camerei si consumati acest produs cu moderatie, pentru a nu aparea alte probleme de sanatate!

Articolul precedent18 Beneficii Miere de Albine – Proprietati Nebanuite
Articolul următorMiere de Tei – Proprietati, Culoare si Pret
Echipa Editoriala UnCorpSanatos.ro, formata din: nutritionisti, antrenori personali si jurnalisti de profesie, isi propune sa ajunga la cat mai multi romani cu informatii de calitate din variate domenii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here