Miere de Floarea Soarelui – Pret si Proprietati

Floarea-soarelui este o planta impresionanta si foarte interesanta pentru cercetatori, datorita miscarii capului sau, care urmareste intotdeauna soarele de pe cer, de la rasarit pana la apus. Datorita energiei pe care o preiau aceste flori direct de la soare, mierea de floarea soarelui rezultata din polenul acestor plante este unul dintre cele mai bune si energizante existente pe piata.

Culoare miere de albine din floarea soarelui

Mierea provenita din nectarul cules de albine din floarea-soarelui are culoarea de galben spre auriu si un parfum specific. Asemenea mierii de rapita, aceasta se cristalizeaza repede, datorita continutului mai mare de glucoza.

Aceasta are utilizari in diverse domenii, exact ca celelalte tipuri de miere, insa este folosita cu preponderenta in industria alimentara, la fabricarea biscuitilor si nugatului.

Cum se produce mierea de floarea-soarelui?

Dupa ce albinele au cules polenul din floare, acestea il strang pe tot in fagurii din stup. Acestea sunt sigilate de catre albine cu ceara, astfel incat mierea sa nu poata absorbi apa din aer.

Proprietati miere de floarea soarelui

Gustul de miere de la floarea soarelui este unic si mult mai fructat fata de celelalte tipuri de miere. De asemenea, se diferentiaza si prin faptul ca ea contine lecitina in stare pura.

O alta caracteristica ce o face unica este continutul bogat de vitamina P. Vitamina P are efecte antioxidante puternice si ajuta la mentinerea permeabilitatii vaselor capilare, astfel incat aceasta miere este potrivita pentru persoanele care au probleme de sanatate cu vasele sanguine.

Beneficii miere de floarea soarelui

 • Energizant
 • Tonic fizic si psihic
 • Afrodisiac
 • Stimulant pentru sistemul imunitar
 • Ajutor in reglarea tensiunii arteriale
 • Antibiotic

Datorita continutului de lecitina in forma pura, ea este de asemenea un stimulent intelectual foarte bun. Aceasta poate fi consumata zilnic de catre persoanele care invata mai mult, precum studentii si elevii.

Aceasta miere face parte si din categoria produselor afrodisiace. Mierea contine o cantitate mai mare de vitamina B, care influenteaza productia de testosteron si estrogen.

Pretul mierii de floarea soarelui

Aceasta miere se poate cumpara nu numai din magazinele mari, dar si direct de la producatorii de miere de albine. In functie de scopurile pentru care se consuma, ea se gaseste in borcane de gramaje diferite.

De la borcane de 200-300 g pana la borcane mari de 1 kg, mierea de floarea-soarelui poate fi achizitionata chiar si in cantitati industriale, pentru productii de produse alimentare care o includ in lista de ingrediente.

Mierea de floarea-soarelui bio se poate gasi de asemenea in magazinele online, insa aceasta trebuie sa respecte anumite norme si legislatii, precum:

  1. Culturile de unde albinele culeg mierea sa fie bio
  2. Sa nu existe deseuri toxice in apropiere de locul unde albinele culeg mierea
  3. Hranirea albinelor trebuie realizata numai cu produse admise in apicultura bio

Recomandarile noastre

 1. Miere de floarea soarelui 400gr – Vegis.ro (Recomandarea nr. 1)miere din floarea soarelui pret

 • Vegis este unul dintre cele mai apreciate magazine online naturiste din Romania
 • Acesta miere este produsa in Romania
 • Bogata in glucoza
 • Regleaza hipo si hipertensiunea
 • Bogata in polen
 • Ajuta sistemul imunitar
 • Bogata in vitamina P (ajuta sistemul circulator)
  Vezi Produsul si Pretul (CLICK ACI)

2. Miere de floare soarelui 1kg – Emag

miere de floarea soarelui 1kg

Concluzie

Asadar, mierea de floarea-soarelui este una din preferatele consumatorilor, datorita continutului sau ridicat de polen. Polenul este o sursa importanta de proteina vegetala, de care corpul uman are nevoie.

Astfel, este recomandata tuturor oamenilor care sunt alergici la polen, pentru a-si construi anticorpi impotriva alergiilor.

Aceasta miere trebuie consumata cu moderatie, in functie de scopul pentru care este utilizata, pentru ca beneficiile sale sa persiste pentru o perioada mai lunga de timp.

Tu de la cine ai prefera sa cumperi produse naturiste? Magazine specializate sau Emag? Raspunde-ne in comentarii.

Articolul precedentMiere de Tei – Proprietati, Culoare si Pret
Articolul următorMiere de Albine Poliflora – Beneficii si Pret
Echipa Editoriala UnCorpSanatos.ro, formata din: nutritionisti, antrenori personali si jurnalisti de profesie, isi propune sa ajunga la cat mai multi romani cu informatii de calitate din variate domenii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here