Ceai de Busuioc pentru Slabit + 8 Beneficii asupra Sanatatii

doua cani de ceai de busuioc

Termenul de busuioc isi are provenienta in limba greaca veche, termenul basileus fiind tradus in rege. Miturile spun ca aceasta planta este asociata si cu divinitatea, deoarece aceasta a crescut pentru prima data pe locul unde imparatii Constatin si Elena au gasit Sfanta Cruce, pe care a fost rastignit Iisus Hristos.

Busuiocul

Busuiocul este o planta aromatica cu multe aplicatii, atat culinare, cat si religioase si terapeutice. Planta atinge intre 20-60 cm inaltime si poate fi recunoscuta datorita frunzelor de culoare verde deschis. Florile sunt de culoare alba. Planta are un gust asemanator cu cel al anasonului, iar mirosul este dulce si intepator.

Beneficiile ceaiului de busuioc

planta busuiocCeaiul de busuioc este cea mai buna metoda de a valorifica proprietatile minunate ale acestei plante. Busuiocul are compusi antibacterieni si antiinflamatori care ii ofera proprietati terapeutice excelente. Infuzia de frunze si flori de busuioc se recomanda in caz de crampe abdominale, infectii urinare, dureri de cap, laringita, faringita, gripa si voma.

1. Ceai de busuioc pentru slabit

Ceaiul de busuioc poate fi consumat si in scopul scaderii greutatii corporale, in special in cazul persoanelor care se ingrasa din cauza stresului. Multi oameni care sunt stresati in mod constant incep sa se ingrase fara sa fi modificat ceva in modul de hranire, din cauza faptului ca au un nivel ridicat de cortizol in corp. Astfel, ceaiul de busuioc este bun pentru slabit, ajutand la scaderea nivelului de cortizol care produce stresul.

2. Ajuta la pontenta?

Printre cele mai bune remedii naturiste. Ceaiul de busuioc ajuta la potenta datorita efectului afrodisiac in terapia tulburarilor sexuale, ipotenta si ejaculari precoce. Este un stimulent al sistemului nervos, dar are efecte si asupra productiei de hormoni sexuali.

Citeste si: Cum incurca ceaiul de tei potenta la barbati

3. Ajuta la ameliorarea tusei

Datorita efectului antispastic, busuiocul este un excelent remediu pentru tuse. Acesta actioneaza asupra musculaturii netede a bronhiilor si calmeaza episoadele de tuse. De asemenea acesta amelioreaza simptomele bronsitei, a virozelor si a gripelor.

4. Ajuta la buna functionare a rinichilor

Ceaiul de busuioc este ideal pentru sprijinirea functiilor renale datorita efectului diuretic. Proprietatile antiinflamatoare ale busuiocului ajuta rinichii sa functioneze mai bine, prevenind infectiile si insuficienta renala. Antioxidantii din busuioc creeaza o bariera protectoare impotriva oxidarii si a toxinelor, reducand riscul de formare a pietrelor la rinichi. Acest ceai de asemenea creste productia de urina si elimina bacteriile care se dezvolta in tractul urinar.

Citeste si: Top Ceaiuri pentru Rinichi

5. Ajuta la o digestie usoara

Ceaiul de busuioc ofera multe beneficii la nivel digestiv, ameliorand durerile de stomac si excesul de gaze intestinale si inflamatiile. Ceaiul de busuioc hraneste flora intestinala si stimuleaza tranzitul. Acest remediu naturist combate indigestia cauzata de mesele greoaie, regland pH-ul din stomac si prevenind hiperaciditatea gastrica.

6. Combate stresul

Efectele naturale din busuioc actioneaza ca un agent anti-stres care ne relaxeaza fizic si psihic in cateva minute. Consumat in cantitati mici, ceaiul de busuioc previne productia excesiva de cortizol, hormonul stresului.

7. Diminueaza durerile de cap

Ceaiul de busuioc este o solutie excelenta impotriva durerilor de cap cauzate de tensiune, care ne impiedica sa ne desfasuram activitatile zilnice. Beneficiile ceaiului de busuioc asupra durerilor de cap le putem obtine fie prin consumul de ceai, fie prin aplicarea compreselor fierbinti cu acest ceai.

8. Lupta impotriva infectiilor orale

Compusii antimicrobieni din ceaiul de busuioc creeaza o bariera care lupta impotriva germenilor care provoaca infectii si afectiuni orale. Ceaiul de busuioc curata in profunzime gura si elimina rezidurile alimentare care duc la inmultirea bacteriilor. Acesta este un remediu excelent si pentru respiratia urat mirositoare sau gingivita, neutralizand halitoza si reducand inflamatiile.

ceai de busuioc beneficii

9. Ceai de busuioc in alaptare

Decoctul din busuioc este indicat ca stimulent al secretiei glandelor mamare la femeile care alapteaza. Potrivit specialistilor, acesta este remediul cel mai indicat in tratarea faringitelor si anginelor. Pentru mamele care alapteaza, se recomanda consumul de doua cani de ceai de busuioc pe zi.

Citeste si: Ceaiuri permise in alaptare

Contraindicatiile ceaiului de busuioc

  1. Ceaiul de busuioc nu este recomandat femeilor insarcinate sau copiilor.
  2. In cazul in care urmeaza sa suferim o interventie chirurgicala, sau extractie dentara, nu este recomandat consumul de ceai de busuioc inainte cu cateva saptamani de a face interventia, deoarece provoaca sangerare excesiva, la fel ca si usturoiul.
  3. Ceaiul de busuioc este contraindicat persoanelor care iau medicamente pentru scaderea tensiunii.

Cum preparam corect ceaiul de busuioc?

Ceaiul de busuioc se prepara corect astfel: se toarna o cana de apa clocotita peste o lingurita de planta maruntita si uscata. Se acopera si se lasa la infuzat 15 minute. Ulterior se strecoara si se consuma neindulcit sau indulcit cu un varf de lingurita de miere.

Concluzie

Busuiocul este o planta aromata, cu un gust si aroma aparte, care are nenumarate beneficii asupra sanatatii datorita continutului mare de vitamine si minerale. Ceaiul de busuioc este o bautura foarte sanatoasa, pe langa numeroasele sale beneficii asupra sanatarii organismului prezentate in articol, planta, macerata la rece, este considerata un adevarat elixir al tineretii fara batranete.

Te asptam in sectiunea de comentarii. Ajuta acest articol cu un share. 🙂

Articolul precedentDe ce sa Bem Mai Multa Apa? 6 Beneficii Sanatoase ale Apei
Articolul următorBeneficii Ceai din Codite de Cirese
Echipa Editoriala UnCorpSanatos.ro, formata din: nutritionisti, antrenori personali si jurnalisti de profesie, isi propune sa ajunga la cat mai multi romani cu informatii de calitate din variate domenii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here