Pastura este un produs apicol mai putin cunoscut publicului larg, in ciuda multiplelor beneficii pe care le are pentru sanatate. Esti curios daca pastura are contraindicatii si cum trebuie aceasta administrata, care este prospectul pasturii?
Cunoscuta din popor si sub denumirea de ”painea albinelor”, pastura a fost folosita inca din cele mai vechi timpuri pentru tratarea unei game diverse de afectiuni, de la bolile de stomac, la cele de inima si la anemii.
Simplu spus, pastura este polenul adus de albine in stup si fermentat, aducand beneficii de ori mai mari asupra sanatatii decat polenul.
Cum produc albinele pastura?
Odata adus in stup, polenul este introdus in faguri de catre albinele lucratoare.
Micile insecte adauga miere si o serie de enzime proprii, dupa care fiecare celula este sigilata ermetic cu ceara.
Astfel, se creeaza astfel un microclimat calduros si umed prielnic pentru fermentarea polenului.
In mod natural, tot acest proces dureaza aproximativ trei luni, timp in care se formeaza pastura.
Prospect pastura de albine
Potrivit apiterapeutilor, pastura paote fi folosita in scop medicinal pentru detoxifierea organismului, in tratamentul bolilor de ficat si al afectiunilor tubului digestiv, pentru protejarea functiei hepatice, pentru reducerea valorilor colesterolului din sange, in prevenirea si tratamentul anemiilor, precum si pentru intarirea imunitatii organismului.
Un studiu recent a scos la iveala si faptul ca „painea albinelor” are o actiune antitumorala, motiv pentru care ar putea fi prescrisa, strict la indicatia medicului, ca tratament complementar in bolile oncologice.
Compozitia pasturii
Compozitia pasturii este asemanatoare cu cea a polenului, insa este dovedit stiintific faptul ca pastura are proprietati mai puternice decat polenul.
In compozitia pasturii intra:
- vitaminele: A, B, C, E si K
- minerale: sodiu, potasiu, magneziu, seleniu, calciu, fier, zinc si fosfor
- zaharuri simple si acid lactic
- aminoacizi esentiali si enzime
Asadar, pastura este bogata in minerale, aminoacizi esentiale, un complex important de vitamine, enzime si lacto-fermenti care o transforma intr-o fantastica sursa de energie, bunastare generala a organismului si vitalitate.
Mod de administrare Pastura
Tratamentele cu pastura pentru reintregirea starii generale de sanatate a organismului sunt recomandate pentru minim 6 saptamani, dar acest produs apicol natural poate fi consumat tot timpul anului fara restrictii.
Copii pot sa consume pastura, doza uzuala recomandata este de 1 lingurita pe zi, echivalentul a 3g de pastura.
Adultilor le este recomandat sa consume 1 lingura pe zi, echivalentul a 5 – 10 grame de pastura, dimineata, inainte de masa.
Mod de pastrare
Pastura trebuie pastrata departe de razele soarelui, intr-un dulapior din bucatarie sau camara, la temperaturi intre 15 si 25 de grade celsius.
Contraindicatii pastura de albine
Spre deosebire de polen, pastura irita mai putin mucoasa tractului digestiv, ceea ce o face un produs apicol destul de bine tolerat de catre organism.
Totusi, pentru ca provine din polen si deoarece are in componenta sa urme de polen si pastura poate fi alergica pentru persoanele care prezinta alergie la produsele apicole.
Totusi, datorita procesului de fermentatie prin care trece polenul pentru a se transforma in pastura, sansele ca o persoana cu sensibilitate ridicata la polen sa fie sensibile si la pastura sunt minime.
Pentru a reduce riscul aparitiei intolerantei si a alergiilor se recomanda ca pastura sa fie amestecata cu miere de albine. Astfel, se dilueaza si cantitatea de polen care poate reprezenta un factor posibil alergen.
Din aceleasi considerente, pastura nu este recomandata in cantitati mari nici persoanelor care sufera de boli severe ale aparatului digestiv.
De asemenea, ”painea albinelor” trebuie administrata cu grija si in cazul diabeticilor, lucru de altfel valabil pentru toate produsele apicole.
Cum pot stii ca sunt alergic?
In cazul in care nu ati mai utilizat niciodata pastura, este bine sa faceti un test inainte de a urma o astfel de cura. Luati un varf de lingurita de pastura si amestecati-o cu o lingurita de miere, dupa care o puteti inghiti.
In cazul in care apare o senzatie de mancarime a cavitatii bucale, insotita de o salivatie puternica sau daca observati senzatia de ingreunare a respiratiei si de acumulare de mucus pe caile respiratorii, atunci este posibil sa aveti alergie la polen, caz in care trebuie sa consultati medicul inainte de a va mai administra acest tratament.
Pret pastura, cat costa pastura, unde o gasesc?
Pastura poate fi consumata fie in stare pura, fie intr-un mix de miere de albine si pastura. Mierea cu pastura are proprietati net superioare mierii de albine.
De unde sa cumparam pastura? Recomandam cumpararea pasturii de la apicultori care detin numeroase certificari ECO / BIO pentru toate produsele lor. Pretul nu difera foarte mult, dar calitatea si beneficiile cu siguranta DA!
Astfel, veti evita sa cumparati pastura care a fost fabricata artificial, din polen extras din stup, etansata si fermentata de apicultori care nu vor sa lase polenul in stup, din motive ce tin de profitul lor.
1. Pastura pura – Pret 100g, 300g sau 500g
Disponibila in borcane de:
- 100 de grame – Vezi produsul si PRETUL (CLICK AICI)
- 300 de grame – Vezi pastura 300g PRET (CLICK AICI)
- 500 de grame – Vezi Oferta la pastura de 500g (CLICK AICI)
Cateva beneficii:
- Detoxifica organimsul;
- Protejeaza ficatul si imbunatateste functiile hepatice;
- Intareste sistemul imunitar.
2. Pastura in Miere de Albine – Pret 200g sau 500g
Disponibila in borcane de:
- 200 de grame – Vezi PRETUL pt. 200 de grame (CLICK AICI)
- 500 de grame – Vezi Pretul Borcanului de de 500g (CLICK AICI)
Cateva beneficii:
- Detoxifica organimsul si previne anemiile;
- Protejeaza ficatul si imbunatateste functiile hepatice;
- Intareste sistemul imunitar.
Mai multe gramaje si oferte pentru Pastura:
- Magazinul Online Nr.1 in Romania – Vezi zeci de produse cu Pastura si gramaje [Click AICI]
3. Pachet Pastura 500g + Pastura in Miere 200g
Aceasta este o oferta promotionala la un pret cu totul special! Profita de ea, economiseste bani si castiga sanatate!
Recipientele din oferte contin:
- 1 borcan de pastura de 500 de grame
- + GRATUIT – 1 borcan de pastura in miere de albine de 200 de grame
- Profita de pretul special al acestei OFERTE – CLICK AICI – sa accesezi linkul Promotiei!
Cateva beneficii:
- Detoxifica organimsul si previne anemiile;
- Protejeaza ficatul si imbunatateste functiile hepatice;
- Intareste sistemul imunitar.
Concluzie
Apiterapeutii atrag atentia ca pastura este un produs apicol foarte greu de extras din stup. De aceea, cantitatile gasite pe piata sunt destul de mici. Atunci cand cumparati pastura, incercati sa va asigurati ca achitizionati un produs autentic.
Accesand linkurile de mai sus, veti avea siguranta ca achizitionati un produs 100% natural si verificat de organismele care ofera certificarile BIO in Romania.
Am auzit despre minunile facute de pastura de la cei care au consumat deja acest produs.
Totusi, am o intrebare: o persoana care face tratament cu anticoagulante (apixaban), are voie sa consume pastura in vederea tratarii ficatului (steatoza hepatica II)?
Buna Corina,
Discuta cu medicul tau aceste aspecte.