Seva de Mesteacan – Zeci de Beneficii Terapeutice

seva de mesteacan

Seva de mesteacan cunoscuta si ca apa de mesteascan, suc sau sirop de mesteacan are numeroase intrebuintari terapeutice.

Fitoterapia cu parti tinere de planta este practicata de foarte multi medici care lucreaza in domeniul terapiilor naturale. Din punctul de vedere al eficacitatii acestor terapii, se poate spune ca ea este extrem de eficienta, modul de prelucrare a plantelor si anume in stare proaspata, respectiv a sevei de mesteacan este unul natural.

padure de mesteacan
Padure de Mesteacan

Seva de mesteacan are astfel un puternic impact asupra sanatatii organismului, aceasta seva fiind cunoscuta si ca un remediu incredibil impotriva cancerului, ea avand si un rol important de detoxifiere a organismului.

Seva de mesteacan este cea mai frecvent intalnita forma de utilizare a mesteacanului, in special primavara. Aceasta seva se va extrage primavara devreme, inainte de infrunzire, dar si de deschiderea mugurilor.

Exista unele perioade optime, dar si diverse tehnici specifice de recoltare, precum si de depozitare pe care ar trebui sa le aveti in vedere atunci cand vine vorba despre aceasta seva.

In cazul in care aceste lucruri nu sunt respectate, seva se va degrada, iar efectul terapeutic va fi compromis. Seva trebuie recoltata doar in anumite cantitati, astfel incat arborele sa nu fie distrus.

Seva de Mesteacan – Remediu Incredibil Impotriva Cancerului

Recoltarea sevei de mesteacan se face in zone ecologice, cu verificarea sanatatii arborelui, precum si a puritatii zonei din care va fi recoltata aceasta seva. In ceea ce priveste componentele acestei seve, este bine de stiut ca ea este bogata in betulina, fructoza si glucoza. Aceste ultime doua elemente sunt si motivul pentru care seva are un gust usor dulce.

De asemenea, in zeama de mesteacan se mai gasesc si derivati terpenici, aminoacizi, dar si vitamine. Veti mai gasi in aceasta zeama si alte minerale valoroase precum calciul, fosforul, dar si zincul, sodioul sau magneziul.

Detoxificarea este efectul diverselor actiuni care au loc asupra organismului atunci cand se consuma apa de mesteacan. Printre aceste efecte se numara cele diuretice, antiinflamatoare si anume ca apa de mesteacan va ajuta si in lupta impotriva cancerului.

De asemenea are efect analgezic, antioxidant, stimulativ si anume stimuland o mare parte din organe si metabolisme, precum si o functie regeneranta.

Cand se foloseste apa de mesteacan?

Din punct de vedere terapeutic, acest produs acopera un larg spectru, el fiind recomandat in preventie, dar si in mentinerea sanatatii. In cazul in care va confruntati cu oboseala cronica, atunci seva de mesteacan poate fi un remediu foarte bun pentru problema voastra de sanatate.

Ea este o solutie apreciata in cazul convalescentelor, precum si in afectiuni la nivel renal sau articular. Afectiunile cavitatii bucale pot si ele sa fie remediate datorita impactului pozitiv pe care il are seva de mesteacan.

Beneficii seva de mesteacan

Extractul de seva de mesteacan este indicat tuturor persoanelor, acesta neavand interdictii. Adultii sanatosi pot tine cure de detoxificare, optand pentru beneficiile oferite de seva de mesteacan. De asemenea, in cazul in care o persoana sufera de astenie de primavara, zeama de mesteacan poate fi o solutie foarte buna pentru acestea.

seva de mesteacan beneficii
Seva de Mesteacan

Persoanele care trec prin perioade de viata solicitante, dar si cele care se confrunta cu oboseala cronica, pot avea si ele in vedere apa de mesteacan, aceasta fiind un remediu foarte util in detoxificarea periodica.

Copiii aflati in diverse stadii de crestere pot si ei sa se bucure de acest remediu. De asemenea in caz de suprasolicitare scolara acest remediu este indicat.

Varstnicii cu sau fara patologii diagnosticate se pot folosi si ei de seva de mesteacan.

Doamnele care doresc sa aiba o piele sanatoasa si stralucitoare, iar in acelasi timp sa lupte cu celulita, se pot folosi de aceasta seva, ea solicitandu-le organismul in permanenta, de aceea le va fi mai usor sa scape de kilogramele in plus.

Procedeul de colectare al sucului / siropului / sevei de mesteacan

Pentru a colecta seva de mesteacan va trebui sa alegeti un copac sanatos, acesta avand cel putin 20 cm in diametru si avand o coroana stufoasa. Este de dorit ca acest copac sa creasca intr-o zona curata ecologic. Alegeti partea de sud a arborelui pentru a extrage seva pentru ca in aceasta parte fluxul de seva este unul mai activ.

Aveti grija ca locul sa fie situat undeva la 30-50 de cm de sol si faceti sectiunea printr-o miscare descendenta. Miscarea cutitului vostru ar trebui sa fie de jos in sus.

Faceti o gaura in scoarta copacului de o profunzime de 2-3 cm, fiind nevoie sa patrundeti sub scoarta uscata. In cazul in care mesteacanul pe care il alegeti este mai gros, atunci va trebui sa patrundeti mai profund, astfel incat sa gasiti sucul. In cele din urma va trebui sa introduceti canelura in recipient. Va dura putin pana cand recipientul vostru se va umple.

Daca este sa vorbim despre orele cele mai productive, atunci este o idee cat mai buna sa va alegeti perioada cuprinsa intre pranz si orele 18 pentru a extrage seva sau siropul. In acest timp, miscarea sucului este una mult mai activa.

Cum se extrage seva de Mesteacan VIDEO

Imediat ce ati extras sucul, nu uitati sa inchideti gaura pe care ati facut-o copacului cu muschi, ceara sau lut. Procedand in acest fel, nu vor patrunde bacteriile si virusurile de la care copacul se va usca si va muri. Sucul de mesteacan pe care l-ati obtinut se va pastra pana la doua zile in frigider, fara nici un fel de prelucrare speciala.

Veti vedea ca sucul inacrit va incepe sa fermenteze, iar in cele din urma bautura va fi opaca si spumanta. In cazul in care va doriti sa prelucrati aceasta bautura, trebuei sa stiti ca acest lucru este posibil.

Pentru a prelucra bautura, la 1 litru de bautura, va trebui sa adaugati 5g de acid citric si o jumatate de ceasca de zahar. Toate ingredientele vor fi amestecate, si trecute printr-un filtru, apoi turnate in borcane. Sucul va fi pasteorizat in borcane si capacele se vor inchide si pastra in loc racoros. Seva de mesteacan este delicioasa daca se amesteca cu diverse sucuri de fructe.

Pe baza acesteia se pot pregati astfel diverse bauturi cum ar fi cvas-ul, bauturile racoritoare sau crusonul, acestea fiind niste bauturi cu un gust foarte bun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here