8 Motive Pentru Care te Poti Spala Zilnic pe Cap

8 motive sa te speli zilnic pe cap

Ma pot spala pe cap zilnic?

Exista o perceptie raspandita conform careia nu este voie sa ne spalam pe cap zilnic. Totusi, exista numeroase persoane care o fac si prefera sa aiba parul curat in fiecare zi. Este gresit?

Poate sa fie sau poate sa nu fie. Raspunsul depinde de tipul de par pe care il avem si cat de accelerate sunt secretiile de sebum spun dermatologii. Persoanele care au secretii ridicate de sebum si au firul de par drept, se pot spala pe cap mai des, chiar si zilnic, in timp ce persoanele cu secretii mai scazute de sebum si par cret, se pot spala o data sau de doua ori pe saptamana.

Nu exista o regula general valabila, iar pentru aceea dintre noi care preferam sa ne spalam parul zilnic, am pregatit 8 motive pentru care te poti spala pe cap zilnic.

1. Ai parul scurt si firul de par subtire

Persoanele care au firul de par subtire, stiu ca parul lor devine gras si murdar mult mai repede, deoarece sebumul ajunge mult repede si usor la varful firului de par.

3. Faci sport sau multa miscare in fiecare zi

Sportul si miscarea determina corpul sa transpire, inclusiv scalpul, iar parul devine murdard si uns mult mai repede. Daca esti o persoana foarte activa, pot sa te speli zilnic pe cap.

3. Ai parul drept (lins)

Parul drept (lins) se umple de sebumul produs de scalp mult mai repede decat parul cret. Cu cat ai parul natural mai buclat, cu atat sebumul parcurge mai greu firul de par, astfel nu va fi nevoie sa te speli pe cap zilnic.

4. Ai scalpul uleios

Secretia de sebum difera de la o persoana la alta, astfel, daca scalpul tau produce mai mult sebum, esti acea persoana careia i se unge parul mai repede, te poti spala pe cap zilnic, daca preferi sa fie curat si uscat.

beneficiile spalarii dese a parului

5. Ai matreata

Matreata este o afectiune a scalpului care duce la exfolierea scalpului si reducerea drastica a nivelului de sebum. In cazul in care ai matreata este chiar indicat si sanatos sa te speli pe cap zilnic, pana cand vei scapa de matreata.

6. Locuiesti intr-o zona cu clima umeda

Un bun exemplu de climat umed, este Anglia. Daca locuiesti intr-o astfel de zona, te situezi in aceeasi postura ca si persoanele care merg la sala zilnic si iti poti spala parul zilnic.

7. Vrei sa iti creasca parul mai repede

Atentie, vorbim despre cresterea firelor de par, nu de regenenarea zonelor in care nu creste parul. Spalarea zilnica a parului si scalpului indeparteaza foliculilii de par moi si pot conduce la cresterea rapida a parului. Asadar, daca v-ati tuns prea scurt (“vreau sa ma tunzi putin din varfuri”) si vreti sa ajutati parul sa creasca, spala-ti-l zilnic.

8. Pur si simplu vrei sa te speli zilnic pe cap

La finalul zilei, fiecare dintre noi suntem in ipostaza de a ne purta parul zilnic. Preferam sa il avem curat, sa stea bine aranjat si sa ne creasca increderea de sine? Putem sa il spalam zilnic. Avand in vedere gradul de poluare al oraselor, fumul, praful si gazele de esapament si parul se murdareste. Ne spalam zilnic pe corp, de 2 sau 3 ori pe dinti, de ce parul ar fi diferit? Intreaba Marilyn Sherlock, presedinte la Institute of Trichologists.

Citeste si: Cat de Des Trebuie/Putem sa ne Spalam pe Cap?

Tu cat de des te speli pe cap? Spune-ne mai jos in sectiunea de comentarii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here